Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

INTERVIEW BY THE FOUNDERS

Yolanthe Cabau (Cabau Lifestyle) en Lena Cobelens (Le Olive) over het runnen van een vrouwen business en het empoweren van vrouwen.

Vluchten naar Nederland

De afgelopen decennia hebben veel betekent op het gebied van Female Empowerment. Vrouwen hebben meer rechten dan ooit, maar hierbij is ook een enorme druk ontstaan op vrouwen. “Door deze bewijsdrang vergeten we om aan onszelf te denken. We cijferen onszelf weg, nemen meningen van onbekenden aan voor waarheden en vergelijken onszelf continue met anderen. Onze “echte” kracht ligt binnenin. Onze discipline, onze stem en ons doorzettingsvermogen. Dat is wat ons zo sterk maakt” aldus Yolanthe Cabau.

Lena kwam al op jonge leeftijd voor een grote uitdaging te staan. “Ik ben geboren in Kosovo en ben op jonge leeftijd samen met mijn familie gevlucht voor de oorlog. Opgroeien in een vreemd land met een vreemde taal was een grote uitdaging. Het heeft me geleerd dat met hard werken en een positieve instelling, alles mogelijk is. Mijn moeder was altijd een voorbeeld voor me. Naast het opvoeden van 4 kinderen, werkte ze fulltime om de familie in Kosovo te onderhouden. Dit alles zonder maar een moment te klagen. Hier heb ik zoveel respect voor dat ik het mijn missie heb gemaakt om zoveel mogelijk vrouwen te inspireren en te voorzien van prachtige producten. Ik ben trots op mijn Le Olive team dat bestaat uit sterke onafhankelijke vrouwen.”

Ook Yolanthe kwam op jonge leeftijd naar Nederland vanuit Ibiza met haar moeder, boers en zussen. “Toen we in Nederland kwamen hadden we niks. Mijn moeder leerde ons dat je met creativiteit heel ver komt. Wanneer we in de zomervakanties niet op vakantie konden, maakte ze kampvuren in de tuin, speelden we spelletjes en zette ze tentjes op. Elke dag was het feest. Deze gedachte, dat alles mogelijk is, probeer ik ook over te brengen op mijn zoontje.”

Op haar 22ste richtte Yolanthe de stichting Free A Girl op met het doel om kinderen uit gedwongen prostitutie te bevrijden en weer een leven te bieden. “Een kind moet een kind zijn. Een kind moet in de speeltuin kunnen spelen, naar school kunnen gaan en kunnen knutselen. Een kind hoort niet thuis achter tralies, levend in angst. Met Free A Girl hoop ik zo veel mogelijk meisjes terug een leven te kunnen bieden en te helpen om in hun kracht te staan. Ik vind het zo bijzonder om te zien dat meisjes die wij bevrijd hebben, zich nu ook inzetten voor Free A Girl. Samen staan we als vrouwen sterk en empoweren we elkaar. Deze boodschap probeer ik ook weer te verspreiden via Cabau Lifestyle.”

Ontstaan van een vrouwen business

1,5 jaar geleden zette Yolanthe het merk Cabau Lifestyle op. “Ik ben Cabau Lifestyle gestart met de missie om een plek te bieden voor vrouwen waar ze gehoord worden. Ik hoopte een plek te kunnen creëren waar vrouwen hun innerlijke kracht en balans kunnen vinden. Balans tussen gelukkig zijn en optimaal genieten van het leven terwijl je goed voor je lichaam & mind zorgt. Ik ben zo trots op het CABAU Lifestyle Platform dat is ontstaan, waar vrouwen elkaar supporten en elkaar helpen om een goede en fijne balans te vinden.”

Lena begon 4 jaar geleden met Le Olive toen zij zwanger was van haar dochter Olivia. “Ik begon heel kleinschalig en zonder enige ervaring maar met een enorme passie en wilskracht. Ik hoop vrouwen mee te kunnen geven dat echt alles mogelijk is in het leven en je nooit voor minder moet gaan.”

Goed voor jezelf zorgen

Elke vrouw verdient het om voor zichzelf te kiezen. Een bezoek aan Cabaulifestyle.com of een pakketje van Le Olive is een cadeau aan jezelf. “Het leven is te kort om te wachten totdat een ander aan je denkt. Het begint allemaal bij jezelf. Als je jezelf centraal stelt in het leven dan straal je dit ook uit en kan je juist meer betekenen voor de mensen om je heen. Positiviteit begint bij jezelf en daar hoort jezelf verwennen ook zeker bij!” aldus Lena.

Het dagelijkse leven staat vol uitdagingen en hectiek. Rennen naar meetings en telefoneren tijdens het autorijden is tegenwoordig heel normaal. Yolanthe betrapt zich er stiekem ook op. “Ik doe vaak allerlei dingen tegelijk. Om in onze kracht te staan moeten we juist dat momentje op een dag hebben waarin we even naar binnen keren en de rust opzoeken om ons hoofd leegmaken en ruimte te creëren voor nieuwe dingen. Kracht begint bij jezelf. De liefde en aandacht die je jezelf geeft is de warmte en kracht die je uitstraalt naar de mensen om je heen.”

Volgende stappen in Female Empowerment

Niet alleen werken vrouwen steeds meer samen om meer te kunnen bereiken, ook verbinden vrouwen zich steeds meer met elkaar om als individu te groeien. “Door ons met elkaar te verbinden, met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te inspireren zijn we in staat om elkaar als individu omhoog te liften” vertelt Yolanthe. Ook Lena is ervan overtuigd dat we als vrouwen samen sterk staan wanneer we de mindset creëren dat alles mogelijk is. “Ik denk dat we moeten proberen het verleden achter ons te laten waar vrouwen bepaalde beperkingen hadden. We leven in wereld waar, in de meeste landen, gelijkheid (op alle vlakken) een hot topic is. Dit wil niet zeggen dat die gelijkheid ook daadwerkelijk al gerealiseerd is, maar het geeft vrouwen wel de kans om hiervan te profiteren. Samen sta je sterk, alleen moet je eerst voor jezelf de mindset creëren dat als vrouw alles mogelijk is. Laat dus niets je in de weg staan om je doel te bereiken. Dit wil niet zeggen dat het makkelijk is, toch is het zeker mogelijk. Er zijn inmiddels genoeg voorbeelden van vrouwen aan de top.”

Giveaway

Van vrijdag 8 juli t/m 15 juli 2022 organiseren Le Olive en Cabau Lifestyle een gezamenlijke giveaway ter waarde van €395. Yolanthe vertelt over het ontstaan van de samenwerking. “Als vrouw, maar ook als ondernemer sta ik voor het bundelen van krachten. Net als CABAU Lifestyle richt Le Olive zich ook op het empoweren van vrouwen. Via hun merk en producten zetten ze vrouwen in hun kracht en helpen ze vrouwen om zich sterk, zelfverzekerd, sexy en mooi te voelen. Ik ben enorm blij dat Lena en ik als vrouwen maar ook als vrouwelijke ondernemers, die staan voor dezelfde missie, elkaars krachten kunnen bundelen. Wanneer we als vrouwen blijven samenwerken, kunnen we nog meer bereiken. Met de giveaway willen we deze boodschap overbrengen aan vrouwen.”

Doe mee met de giveaway
Favoriete producten

Yolanthe

“Ik ben fan van alles! Maar mijn favo self care CABAU product is toch wel de collageen booster. Sinds ik dit product gebruik merk ik dat mijn huid steviger en mooier is geworden en mijn haren en nagels zijn veel dikker en gezonder geworden. Een echt self-care product! Daarnaast cup ik de laatste tijd ook wat meer voor de zomer. Dus de cellulite cream is een summer must voor mij. Mijn favo Le Olive product is toch wel de personalised kimono. Dit was volgens mij een van de eerste producten die Le Olive uitbracht en waarmee ik bekend werd met het merk. Zo leuk en bijzonder die personalised items! Het satijnen stofje maakt de kimono super chique en vrouwelijk.”

Lena

Le Olive staat bekend om haar gepersonaliseerde items. Of je nu op zoek bent naar een luxe kimono, badjas, hoed of beach towel, Le Olive zorgt ervoor dat je jouw eigen unieke item ontvangt met jouw naam of initialen. “Mijn favo Le Olive product uit de giveaway is de gepersonaliseerde luxe straw hat die je look deze zomer helemaal compleet maakt. Samen met de Beach Towel is dit echt een hele leuke combi voor het strand. Mijn favo Cabau product zijn de Energy Bars. Deze zijn echt te lekker.”