Janneke’s Power Bloom Journey

Janneke viel 60 kilo af. Dit is haar verhaal.

Leuk dat je mijn verhaal wilt lezen! Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Janneke (36) en al heel mijn leven krijg ik opmerkingen over mijn gewicht. Als kind had ik een stevige bouw en als puber was dit niet anders. Hierdoor was ik altijd wat verlegen en teruggetrokken. Tijdens mijn studententijd kwam ik los. Ik had het typische studentenleven: ongezond eten en redelijk wat drank consumeren. Lang leven de lol kun je wel zeggen. Tot het keerpunt aanbrak… 

Janneke Power Bloom Journey

De start van mijn nieuwe levensstijl

Op 4 juni 2013 overleed mijn vader onverwachts aan de gevolgen van longfibrose. Op dat moment besefte ik hoe snel het leven voorbij kon zijn en dat ik als jonge vrouw van nog geen 30 al erg beperkt was geworden door mijn gewicht. Ik was enorm snel buitenadem, had continue last van mijn knieën en had totaal geen conditie. Dit moest anders.

In augustus 2013 nam ik de eerste stap door me in te schrijven bij de sportschool. Jeetje wat een drempel was het om iedere keer weer te gaan. Gelukkig veranderde dit en begon ik het sporten na een paar weken leuk te vinden. Dit genietmomentje was wel van korte duur, want er gebeurde niks op de weegschaal. Ik viel geen kilo af! Dat was een flinke tegenvaller en ik zat op het punt om mijn gezonde en actieve levensstijl weer op te geven.

Ik kreeg toen de tip om me niet te focussen op het getal op de weegschaal, maar om lichaamsmetingen te doen. Tot mijn verbazing vlogen die centimeters er wel af. Dat gaf me weer een enorme boost!

Bekijk meer Bloom verhalen

Veranderingen in mijn voedingspatroon

Nog belangrijker dan bewegen was mijn voeding. Hier moest echt een flinke verandering in aangebracht worden. I got to be honest, diëten was niet echt mijn ding. Ik houd van lekker eten en in mijn hoofd ging dat niet samen met afvallen. Daarom begon ik kleine veranderingen aan te brengen in mijn voeding. Allereerst door wat meer structuur aan te brengen. Drie goede gezonde maaltijden per dag. Alleen al hierdoor viel ik 20 kilo af. Toch was ik na een paar maanden op zoek naar iets nieuws. Ik had zo weinig variatie in mijn voeding en mijn workouts waren ook vaak hetzelfde. Ik was op zoek naar een levensstijl die ik op lange termijn vol zou kunnen houden, maar dat geen dieet was.

Instagram gaf mij deze inspiratie en ik werd bekend met termen als Clean Eating, Fitgirls en Running Girls. Ik volgde alles en iedereen op het gebied van gezondheid en sport. Daarnaast besloot ik om zelf een Instagram account aan te maken om mijn voeding en sport bij te houden. In eerste instantie was dit bedoelt voor mezelf. Als extra motivatie. Later groeide dit uit tot platform waarop ik anderen inspireerde op het gebied van gezonde recepten, koolhydraatarme gerechten en eiwitrijke maaltijden.

Mijn afvalgeheim

Mijn geheim tot afvallen is toch wel portie controle. Waar ik vroeger makkelijker te veel at, twee keer opschepte bij het avondeten en onbewust veel snackte, begon ik mijn porties af te wegen en mijn kcal bij te houden. Hierdoor werd ik bewuster van mijn calorie-inname, maar vooral, bewuster van voedingsmiddelen. Ik hanteerde de 80/20 regel waarbij ik voor 80% gezond at en voor 20% genoot van mijn unhealthy cravings. Deze manier werkt voor mij. Ik eet gezond, maar heb toch het gevoel dat ik mezelf niet te veel restricties opleg.  

Naast voeding ben ik op sportgebied veel gaan veranderen. Ik ben veel thuis gaan sporten. Gewoon op mijn matje voor de tv. Dit was ideaal en ik hoefde de deur er niet voor uit. De kilo’s vlogen er af en in 2015 ben ik begonnen met hardlopen als aanvulling op mijn home workouts. Inmiddels doe ik allerlei verschillende workouts. Van pilates tot krachttraining tot cardio. In mijn kleine home gym kan ik zowel krachtoefeningen doen als cardio. Wat ik vooral heb geleerd is dat ik moet doen waar ik me goed bij voel. De ene dag kies ik voor een intense krachttraining, de andere keer voor pilates en cardio. Een ding is zeker, er is geen excuus om stil te zitten! 

Bekijk de Bloom Transformation Pack

De keerzijde van extreem afvallen

Toen bereikte ik een heel ander keerpunt.. In 2016 behaalde ik mijn laagste gewicht en stond de weegschaal op -60 kilo. Aan de ene kant was ik heel trots op mezelf, maar aan de andere kant was ik compleet doorgeslagen. Normaal functioneren ging bijna niet meer. Ik sportte 6 keer per week, deed voornamelijk cardio en at veel te weinig. Ik was altijd moe en schoot al in de stress als ik hoorde dat er een feestje of etentje aan kwam. Het was tijd om weer de balans te vinden. Dit betekende niet meer obsessief sporten en beter op mijn voeding letten. Ik ging weer beter voor mezelf zorgen, kwam 5 kilo aan en voelde mij sterker en fitter dan ooit. Dit was een gezond gewicht voor mijzelf en vanaf hier bleef mijn gewicht stabiel. 

Afvallen en dan met name veel afvallen is een hele reis die je moet meemaken. Een reis waarin je ongetwijfeld fouten gaat maken, maar hier leer je van. Ik kijk dan ook met trots terug op mijn reis. Het was een lange reis, maar dit was het zeker waard. In mijn ogen bestaat er geen bepaald dieet of wondermiddel die je een short cut kan bieden. 

Mijn Cabau Lifestyle 

Een tijdje terug leerde ik Cabau Lifestyle kennen. De producten spraken mij enorm aan, omdat ze binnen mijn gezonde levensstijl paste. Ik ben me toen meer gaan verdiepen in Cabau Lifestyle, kocht verschillende producten en probeerde de gezonde recepten. I am a fan! Cabau inspireert en motiveert me elke dag om het beste uit mijn dag en leven te halen. Als ik in het weekend even geen zin heb in mijn havermout, dan maak ik heerlijke Cabau Pannenkoekjes. Hier maak ik dan echt een feestje van. Een echt geniet momentje voor mijzelf. 

Bekijk onze Bloom Producten