Ann Dominique

Ann Dominique (31) is moeder van de vrolijke, lieve Fallon (2). Daarnaast verwacht Ann Dominique haar tweede dochtertje en vertelt zij hoe ze het moederschap met Fallon en haar tweede zwangerschap ervaart.

Hoe ervaar je het om constant samen te zijn met Fallon?

Ik ben het eigenlijk wel gewend om 24/7 met haar te zijn. Af en toe, op het moment dat ze s ’avonds niet wilt slapen, dan denk ik wel: oh, ik moet echt even een momentje voor mijzelf hebben. Maar goed, dan heb ik ook mijn vriend die mij helpt. Ik snap wel dat sommige moeders denken van: het is best wel pittig als je 24/7 alleen bent met je kind. 

Wat zijn dingen die nog voor jezelf doet?

Ik ga wel naar een schoonheidsspecialiste, naar de kapper of even lunchen met vriendinnen. Dan zorg ik dat Fallon naar de oppas gaat, naar mijn ouders of schoonouders, en dat ik dan ook echt lekker veel tijd neem voor mezelf en daar geniet ik dan ook extra van. Dat zijn van die momentjes voor jezelf. 

Heb je bepaalde routines sinds je moeder bent geworden?

In de avond als Fallon naar bed gaat dan ga ik lekker douchen en mijn gezicht reinigen. Daarna ga ik beneden een kopje thee drinken en dan doe ik vaak mijn eigen serie aan. Dat is echt wel mijn momentje.

Op welke momenten voel jij je krachtig als moeder?

Ik voel mij krachtig als moeder, omdat ik 24/7 voor Fallon klaarsta. Ik doe het huishouden, influencen en daarnaast werk ik bij mijn broer. Ik ben altijd bezig, maar toch 24/7 met Fallon.

Fallon geeft mij zoveel energie, ze is zo vrolijk! Ik krijg energie van haar. Als zij in de ochtend wakker wordt en het is gelijk: mama! Dan ben ik ook aan en vergeet ik alles. Ze is zo lief, ik kan haar overal mee naartoe nemen. Ik geniet er echt van als wij bijvoorbeeld naar de dierentuin gaan en dan zie ik haar gezichtje, ze straalt helemaal. Daar word ik dan helemaal blij van. .

Hoe ervaar je momenteel je tweede zwangerschap?

Het voelt heel bijzonder om een leven te dragen. Ik vind het nog wel moeilijk te beseffen dat ik denk: ik heb nu al een dochter waar ik zoveel van houd, dan komt er zo meteen een tweede en daar ga ik ook weer heel veel van houden. Hoe is dat? Hoe gaat zij zijn? Is ze een heel ander kindje, of juist hetzelfde? Ik ben heel erg benieuwd. Dat is voor mij super spannend en nieuw. 

Kan je je voorstellen dat je van je tweede kindje evenveel gaat houden? 

Bijna niet! Dat gaat natuurlijk wel gebeuren, maar dat is moeilijk te beseffen. Ik heb het nog nooit meegemaakt. Ik droomde er altijd van moeder te zijn van meisjes. Ik vind ook dat ik echt een meisjes mama ben. Dan zie ik ons lopen met twee meiden. Voor Fallon vind ik het ook heel erg leuk.

Wat wil jij je dochters meegeven als zij zelf later moeder worden?

Dat ze een hele bijzondere band krijgen wat ik met mijn moeder heb en wat zij weer met mij hebben. Dat je beste vriendinnen bent, van elkaar geniet en alles tegen elkaar kan zeggen. Ik heb die band ook met mijn moeder en Fallon heeft dat denk ik ook met mij.

Hoe ik vroeger ben opgevoed en hoe wij met elkaar omgaan dat wil ik ook met Fallon, ons volgende dochtertje en mijn vriend. Als ik dit en mijn familie niet zou hebben dan zou ik mij heel eenzaam voelen. Ik heb alleen een broer, vader en moeder, maar wij zijn heel hecht en zien elkaar elke week. Dat vind ik wel belangrijk.

Voel jij je als moeder fit, lekker in je vel en goed in balans? 

Ja! Ik voel mij eigenlijk altijd goed in balans. Ik sport niet, maar ik wandel wel veel. Ik ben ook veel buiten. Qua eetpatroon eten wij altijd gezond, ik slaap ook op tijd. Ik sta vroeg op, maar ik zorg dat ik ook wel mijn rust pak in de avond. Als het niet lukt heb ik mijn ouders of schoonouders die even voor Fallon willen zorgen. Dan kan ik tijd voor mijzelf nemen en slaap ik extra goed.

Ik had nooit verwacht dat moederschap zo mooi, bijzonder en leuk zou zijn. Het is het mooiste wat er is. Iedereen zei het altijd tegen mij en dan dacht ik: ja ja, zo cliché maar het is echt zo. Elke leeftijd is bijzonder, maar nu ze begint te praten en ik trekjes zie van mij of van mijn vriend dan vind ik dat zo speciaal. Ze lijkt heel erg op haar vader qua entertainment en dat is zo leuk om te zien.

Hoe kijk jij naar je lijf sinds je moeder bent geworden?

Qua kilo’s vind ik het wel meevallen. Ik dacht altijd: als ik zwanger ben ga ik enorm aankomen. Dat vind ik eigenlijk wel meevallen. Ik vind het heel mooi hoe het groeit, iedere vrouw heeft dat. Ik heb bijvoorbeeld last van spataderen, maar zo heeft iedereen wel wat en ik leg mij daarbij neer. Ik heb vriendinnen die zwanger zijn en wij praten er als vriendinnen en moeders met elkaar over om elkaar te steunen.

Petra & haar prachtige dochters

Naar het verhaal

Thirza & haar drie schatten

Naar het verhaal

Kelly & haar fantastische jongens

Naar het verhaal