Story Behind the Collection

De CABAU Loungewear Collectie is gerealiseerd in samenwerking met onze Nederlandse partner die gespecialiseerd is in knitwear en kledingproductie. Hiervoor hebben wij gekozen om ten alle tijden een hoge kwaliteit en vooral eerlijke en veilige productie te garanderen.    


De fabriek 

Onze Loungewear Kleding is geproduceerd in een fabriek in Istanbul waar 68 mensen werkzaam zijn op de productielocatie. Op deze locatie vinden regelmatig inspecties en productiecontroles plaats aan de hand van onaangekondigde audits door onafhankelijke derde partijen. Deze audits worden volgens de standaarden van amfori BSCI uitgevoerd. Hierbij wordt gefocust op onder andere de volgende topics: 

Veilige werkomgeving 

Door onaangekondigde controles van onafhankelijke partijen wordt een veilige werkomgeving gewaarborgd waarbij er wordt gekeken naar brandveiligheid, de veiligheid van het gebouw en de veiligheid van werknemers. Werknemers dragen beschermende kleding en maskers indien nodig. 

Eerlijke vergoeding 

Er vindt controle plaats op de loon uitkering van werknemers om te garanderen dat werknemers worden betaald naar lokale wetgeving en om veilig te stellen dat werknemers worden betaald tijdens zwangerschapsverlof, ziekte en voor overuren. 

Kinderarbeid 

Tijdens de regelmatige audits en door controles van onze Nederlandse partner zelf wordt er gegarandeerd dat er geen sprake is van kinderarbeid in de fabriek waar de CABAU Loungewear wordt geproduceerd. 

Overuren 

Om te garanderen dat werknemers niet te lange werkdagen maken, worden de overuren op continue basis gecontroleerd door een onafhankelijke partij. 

Discriminatie  

Er vinden regelmatige gesprekken plaats met werknemers tijdens de audits om te garanderen dat er geen discriminatie plaatsvindt op basis van geslacht, etniciteit, seksuele geaardheid, leeftijd enzovoort. 


De stoffen

Bij de chemicaliën die gebruikt worden voor het verven en wassen van materialen zijn de Europese richtlijnen en wetgeving (Europese verordening REACH) strikt opgevolgd. Ook wordt er gewerkt met een RSL List (Restricted Substances List). Dit is een lijst met aan beperkingen onderworpen stoffen waar rekening mee gehouden wordt in het productieproces van de kleding. 


De CABAU Hoodies bestaan voor 65% uit katoen en voor 35% uit polyester.


De CABAU T-shirts bestaan voor 100% uit katoen.