Yo's column

Yo deelt haar tips om de winterdip tegen te gaan

Nergens zin in, de hele dag moe en besluiteloos, jezelf opsluiten in huis. Herken jij jezelf hierin? Dan heb je last van de grote…..oh nee…Winterdip..Ieder jaar weer heb ik er stiekem een beetje last van. Vanaf het moment dat de klok achteruit gaat, het weer omslaat en de bladeren vallen, voel ik de extreme behoefte om al mijn sociale activiteiten te cancellen en met een grote kop thee, op de bank te ploffen en kerstfilms te kijken. Maar nu heb ik dé perfecte routine ontdekt om ervan af te komen… let’s find out!

Heb jij een winterdip? Doe de test! 

Heb jij last van de onderstaande symptomen en kun je dus (bijna) alle vakjes aanvinken? Grote kans dat je dan last hebt van een winterdip..

  • Slecht humeur 

  • Vermoeidheid (door slecht of te veel slapen)

  • Minder behoefte aan sociale contacten

  • Niet goed kunnen concentreren of besluiteloosheid

Best confronterend hè…Laten we aan de slag gaan met de tips om van jouw winterdip af te komen. We need it! 

Light your day up 

Als ik in Nederland ben voor opnames en daardoor lange werkdagen maak van ’s ochtends vroeg 6:00 uur tot ’s avonds 20:00 of 21:00 uur, zie ik bijna geen daglicht. Ik vertrek in het donker en kom vervolgens weer in het donker thuis. De dagen lijken hierdoor zo kort en grauw. Iets wat mij helpt om positief te blijven is licht. Wanneer de dagen kort zijn, wordt er bij sommige mensen meer melatonine aangemaakt. Dit hormoon maakt je slaperig. Daarom moeten we licht omarmen. Als ik opsta doe ik een korte meditatie en maak daarna gelijk de lichtjes aan zodat ik lekker wakker wordt. Ook neem ik een koude douche. Wanneer ik op set sta en het licht wordt buiten, probeer ik altijd eventjes tussen de scènes door, een frisse neus te halen. Op dagen waarop ik aan CABAU Lifestyle werk, zit ik altijd in de buurt van een raam. Ook houd ik ervan om naar het bos te gaan. I love nature. Lekker buiten zijn, zuurstof inademen en genieten van het geluid van de vogels en de mooie groene natuur. In het weekend doe ik alle gordijnen gelijk open als ik opsta, om het licht binnen te laten. Ook wandel ik graag buiten. Dit heeft ook zo veel positieve invloed op mijn weerstand.


’s avonds heb ik wel een lichtpauze. Wanneer het buiten donker wordt, steek ik gezellig de kaarsjes en de openhaard aan, maak ik een grote kop warme thee en zet ik een film aan. Ik ben echt een filmliefhebber. Mijn favo films zijn The Notebook, Dear John, Love Actually, Bad Santa, Green mile en Message in a bottle.  

Move your body

Bewegen is echt key. Door te bewegen maakt je lichaam endorfine aan. Dit gelukshormoon hebben we nodig om de dip door te komen en onszelf gelukkig te voelen. Al is het maar 10 minuten per dag, dit heeft zo veel invloed op je body & mind. Je gaat je energieker, fitter, beter in je vel, positiever en meer in balans voelen. En als je liever niet de deur uit wilt, dan sport je toch lekker samen met mij via de Cabau app?! Leuk, effectief en super toegankelijk voor iedereen. 

Eat Healthy

Vitamines zijn enorm belangrijk in deze tijd. Vooral in Nederland hebben we al snel een tekort aan vitamine D doordat we te weinig worden blootgesteld aan de zon in deze tijd. Ook omega 3 en eiwitten zijn enorm belangrijk om ons lichaam sterk te houden. Ik begin mijn dag altijd met een Celery Juice en mijn vitaMINE routine. Deze routine bestaat uit een collageen booster, vitamin booster en biotine hairvitamins. Vervolgens neem ik een High Protein Meal. Momenteel is de Speculaas echt mijn fave! Dit is echt mijn go-to routine die ik al sinds de start van Cabau Lifestyle volg. Ik merk dat mijn weerstand en immuunsysteem enorm zijn verbeterd, mijn huid en haren voelen gezonder en dikker aan en ik heb weinig last van griepjes.


Samen verslaan we onze winterdip!


Lots of Love

Yolanthe